27 augusti 2018

Sensommarhälsning från Löjtnantsgården

Här kommer en hälsning från oss som arbetar på Löjtnantsgården med information om vad som hänt den senaste tiden.

Värme, vätska och svalka
Det har varit hög temperatur och många soliga veckor denna sommar. Vi har gjort vårt bästa för att lindra effekten av värmen bl. a. genom att ge boende mycket vätska, frukt och bär och i den mån det har gått; skapa luftväxling med något svalare luft.

Ett trevligt inslag är alla sommarungdomar. De har jobbat tre veckor i stöten under hela sommaren och de har varit på alla enheter. De har haft gott om tid att umgås, läsa högt och promenera tillsammans med boende. De har också hjälpt till med disken och lite annat. Det har blivit fina möten mellan olika generationer och uppskattat av alla parter.

Japanska gäster
Vi har haft flera studiebesök bl.a. från Japan. Besökarna har varit imponerade av vården och omsorgen om de äldre på Löjtnantsgården; att det är mindre grupper och, i jämförelse med flera andra länder, hög bemanning. Många kommenterar också den fina miljön och den tekniska utrustningen.

Nya i ledningen
Sylvia Kivi, tidigare VD och verksamhetschef har gått i pension. Karin Jönsson, har tagit över stafettpinnen. Tidigare har Karin Jönsson jobbat som chef för ett äldreboende för människor med olika demenssjukdomar i Sundbyberg.
Leyla Kahraman tidigare gruppchef för enhet 5 har vidareutbildat sig till lärare och slutade under sommaren. Vi hälsar ny gruppchef Tina Lundqvist mycket välkommen. Tina är utbildad Silviasyster, en högskoleutbildning med inriktning mot demens.